Class 1 követelmény

1. osztályra vonatkozó követelmények.

Bármilyen 1:24 vagy 1:18 crawler autó engedélyezett, ami megfelel a lenti szabályoknak.

Absima Micro Crawler C1 kategória követelmény
KarosszériaA karosszéria bármilyen anyagból (lexán, ABS, 3d nyomtatott stb.) készülhet. A karosszéria szélességének a fülke ajtajánál szélesebbnek kell lennie, mint mind a négy gumiabroncs belső széle. Az első rács alsó szélének és a hátsó csomagtérajtónak/csomagtartónak mind a négy gumiabroncs felső széle alatt kell lennie, amikor a jármű sík talajon áll. A karosszéria alsó szélének olyan magasságban kell lennie, hogy az osztómű oldalról nézve ne legyen látható. A karosszéria elülső és hátsó részének túl kell nyúlnia az első gumiabroncsok elülső szélén és a hátsó abroncsok hátsó szélén. Ez megvalósítható alvázra szerelt lökhárítókkal, ha maga a karosszéria nem felel meg a követelményeknek. A Lexan karosszériájának első szélvédővel és hátsó ablakkal kell rendelkeznie. Oldalablak lehet kivágva. A vezetőfülke helyett bukóketrecekkel ellátott karosszéria (például az Axial Deadbolt) nem kell, hogy legyen szélvédője vagy hátsó ablaka. Nincs csőváz vagy Warthog kialakítás.
AlvázOlyan alvázat kell használni, amely két függőleges sínből vagy rúdból áll, hasonló konfigurációban, mint az alapalváz. A sínek lehetnek karbonból, alumíniumból, titánból, 3D nyomtatott stb. Nincs csőváz vagy bot stílusú alváz. Az alváznak 0 fokos csúszólemezt kell használnia. Nincsenek ferde csúszólemezek. Az alvázsíneknek túl kell nyúlniuk az első és a hátsó tengely középvonalán.
LökhárítóMinden járműnek olyan első lökhárítóval kell rendelkeznie, amely szélesebb, mint a váz legszélesebb része. A lökhárítónak túl kell nyúlnia az első gumiabroncsok elülső szélén, és úgy kell felszerelni, hogy a lökhárító alsó széle ne legyen magasabban, mint a karosszéria elülső részének alsó széle. Fények nem szükségesek. Hátsó lökhárító nem kötelező.
MotorKefés vagy kefe nélküli motorok megengedettek. Csak egy motor.
AkkumulátorBármilyen lipo akkumulátor 3 celláig. Az akkumulátor áthelyezhető, de az alvázhoz kell rögzíteni, és a karosszéria alatt kell maradnia.
ElektronikaNincsenek elektronikai korlátozások.
Kerekek1.0″-os kerekek használhatóak, bármilyen anyagból készülhetnek (alu, karbon, műanyag, stb). Egyrészes kerekek vagy gyöngyzárak megengedettek.
GumiabroncsokBármilyen gumiabroncs, amelynek külső átmérője legfeljebb 57 mm. A gumiabroncsok oldalán meg kell őrizni a készletjelöléseket, beleértve a márkát, a modellt stb. A gumiabroncsokat ki lehet lyukasztani, szellőztetni stb. A gumiabroncs futófelülete megvágható/csíphető.
HajtásláncCsak állandó 4WD (összkerék) hajtás. Nincs 6×6 vagy kettős beállítás. Csak első kerék kormányzás. Ebben az osztályban 4 kerék kormányzással rendelkező járművek is indulhatnak, amennyiben a futam során nem használják a hátsó kormányzást. A hátsó kormányzás használata kizárásnak minősül.
FelfüggesztésUtángyártott lengéscsillapítók megengedettek. 4 lengéscsillapítót kell használni – guminként 1-et, melyek limitálhatóak, módosíthatóak. A felfüggesztési linkek módosíthatók.
Kapu szélességeMinimum 6,5″/165mm