Class 2 követelmény

2. osztályra vonatkozó követelmények.

Bármilyen 1:24 vagy 1:18 crawler autó engedélyezett, ami megfelel a lenti szabályoknak.

KarosszériaBármilyen lexan vagy kemény műanyag karosszéria, amely egy teljes méretű, autózásra alkalmas járműre hasonlít. Nincs gumiabroncs-lefedettség szabály. Cső- és síkágyak megengedettek. Warthog alvázra is kell karosszéria. A karosszéria alsó szélének olyan magasságban kell lennie, hogy az erőátvitel oldalról nézve ne legyen látható. Felülről nézve a karosszéria túlnyúlik az első és a hátsó tengelyen, és fednie kell a motort, a vevőt, a sebességszabályzót és az akkumulátort.
AlvázOlyan alvázat kell használni, amely két függőleges sínből vagy rúdból áll, hasonló konfigurációban, mint az alapalváz. A sínek lehetnek karbon, alumínium, titán, 3D nyomtatott stb.
LökhárítóNincsenek lökhárítókra vonatkozó követelmények
MotorKefés vagy kefe nélküli motor megengedett. Csak egy motorral.
AkkumulátorBármilyen lipo akkumulátor 3 celláig. Az akkumulátor áthelyezhető, de a vázhoz kell rögzíteni.
ElektronikaNincsenek elektronikai korlátozások. Hídon csak a szervó lehet, más elektronika nem rögzíthető rá.
KerekekBármilyen anyagú kerék, amelynek maximális átmérője 1,3″. Egyrészes vagy beadlock felnik megengedettek.
GumiabroncsokBármilyen gumiabroncs, amelynek külső átmérője legfeljebb 64 mm. A gumiabroncsokat egyetlen gumidarabból kell elkészíteni, ahogyan eredetileg gyártották. A gumiabroncsok oldalfalán meg kell őrizni a készletjelöléseket, beleértve a márkát, modellt, méretet stb. A gumiabroncs futófelülete vágható/csíphető. A gumiabroncsok légteleníthetők.
HajtásláncCsak állandó összkerék (4WD) hajtás. Nincs 6×6 vagy kettős beállítás.Csak első kerék kormányzás. Ebben az osztályban 4 kerék kormányzással rendelkező járművek indulhatnak, amennyiben a futás során nem használják a hátsó kormányzást. A hátsó kormányzás használata kizárásnak minősül.
FelfüggesztésUtángyártott lengéscsillapítók megengedettek. 4 lengéscsillapítót kell használni – kerekenként 1-et. A felfüggesztési linkek módosíthatók. „Gumizás” megengedett.
GumikötélNem előírás, de a használata engedélyezett. Maximum 300mm hosszú használható, nyugalmi állapotban mérve, a teljes hossz a kötési ponttól a kampóig.
Kapu szélességeMinimum 7″/178 mm

Iratkozz fel

Hírlevelünkre

Iratkozz fel, hogy értesülhess a futamokról, szabályzat vagy időpont változásokról.

Copyright © 2023 MicroCrawler. Készítette IT•DROID Bt. Minden jog fenntartva.