Class 0 követelmény

A 0. osztály egy opcionális osztály (1/24 stock), amelyet belépő szintű osztálynak szántunk. A helyi klubok dönthetnek úgy, hogy a rendezvényeiken lebonyolítják, de nem szerepel a regionális és országos szintű RCMCCA rendezvényeken.

Javasoljuk, hogy a 0 osztályt működtető klubok olyan irányelvvel rendelkezzenek, amely szerint ha egy versenyző kétszer nyer a 0 osztályban, fel kell lépnie egy magasabb osztályba.

Versenyeinken ezt az osztályt jelenleg csak igény esetén használjuk, valamint bemutatókon, mini futamokon.

Test Bármilyen lexan vagy kemény műanyag karosszéria, amely egy teljes méretű, autópályára alkalmas járműre hasonlít. A karosszériáknak felülről nézve le kell fedniük az akkumulátort, a vevőt, a sebességszabályozót és a motort, és túl kell nyúlniuk az első tengely elülső szélén és a hátsó tengely hátsó szélén. Nincs csőváz. A testet szabásvonalak mentén szabad csak vágni. A karosszéria legszélesebb részének szélesebbnek kell lennie, mint mind a 4 gumiabroncs teljes belső széle.
Alváz Csak a gyári alvázsíneket lehet használni, karbon és utángyártott nem megengedett.
Lökhárító Az első és a hátsó lökhárító kötelező. A lökhárítók cserélhetők, de agyári helyre kell felszerelni, és szélesebbnek kell lenniük, mint a keretsínek, és úgy kell felszerelni, hogy a lökhárító alsó széle ne legyen magasabban, mint a karosszéria alsó széle. A lökhárítóknak túl kell nyúlniuk az első gumiabroncsok elülső szélén és a hátsó abroncsok hátsó szélén. Fények nem szükségesek.
Motor Gyári motor.
Akkumulátor Csak 2s lipo akkumulátor. Az akkumulátor áthelyezhető, de az alvázhoz kell rögzíteni, és a karosszéria alatt kell maradnia.
Elektronika Csak gyári rádió és ESC/vevő. A szervó és a szervokar fejleszthető.
Kerekek Készlet kerekek vagy 1,0″-os műanyag vagy fém kerekek (csak alumínium vagy acél, nemlehetnek sárgaréz kerekek, gyűrűk stb.) Egyrészes kerekek vagy gyöngyzárak megengedettek. Keréksúlyok nem megengedettek.
Gumiabroncsok Bármilyen gumiabroncs, amelynek külső átmérője legfeljebb 54 mm.
Hajtáslánc Gyári (fél)tengelyek, sebességváltó és hajtótengelyek (kardánok). Csak 4WD. Nincs 6×6 vagy kettős beállítás. Csak első kerék kormányzás. Nincs overdrive vagy underdrive.
Felfüggesztés Csak a gyári lengéscsillapítókat és linkeket lehethasználni. A rugók cserélhetők vagy eltávolíthatók. A felfüggesztésnek gyárinak kell lennie.
Egyéb Nincs hozzáadott súly a járműhöz, sehol. Csörlők használata tilos. A kormányrudat alumíniumra lehet bővíteni (nincs sárgaréz lengőkar). Homokvas használható, de nem kötelező.
Kapu szélessége Minimum 6,5″/165mm